• 54496
  • 54496

Увійти

За допомогою облікового запису
Забули пароль? Відновити

Реєстрація

Ви маєте акаунт на Findinukraine.com.ua?Авторизація

ТОП-10 гастрономічних знахідок України

1. ПРАВИЛЬНІ СУШЕНІ БІЛІ ГРИБИ І СПРАВЖНІЙ ЗАКАРПАТСЬКИЙ ЧАЙ

с. Нетішин, Івано-Франківська область


Пані Іванка знає, якого кольору мають бути білі гриби після сушіння і яким способом їх нарізати, щоб надовго зберегти запах.



А ще вона вважає, що чай, який продається на шумних туристичних ринках Карпат – це, переважно, сіно. Щоб чай був правильним, мав насичений смак і аромат і приносив користь, а не шкоду, всі травки в ньому мають поєднуватися між собою.




Тому чаї вона збирає самостійно, на найчистіших лугах Івано-Франківщини.




Замовити можна за телефоном: 097 980 37 89

2. БАСТУРМА І М’ЯСНІ ВИРОБИ З ДОДАТКОМ «СПРАВЖНЄ ЕКО» ВІД УКРАЇНСЬКОГО ФРАНЦУЗА ОРЕСТА ДЕЛЬ СОЛЬ

Нижнее Селище, Закарпатська область


Француз Орест живе в Закарпатті вже 20 років, разом зі своєю прекрасною українською дружиною Йолантою. Їх органічна ферма «Зелений Гай» - не туристичний об’єкт і не місце для екскурсій.




Тут, в ідеальній чистоті, вирощують тварин, виробляють козячий сир і ковбасу такої смакоти, що за нею обов’язково повернешся, раз спробувавши.



Можна написати на пошту, Орест надішле каталог, прайс і оформить замовлення: oresteds@yahoo.com

3. ТВЕРДИЙ КОЗЯЧИЙ СИР ЗА АДЕКВАТНОЮ ЦІНОЮ І НАЙКРАЩА В КРАЇНІ ЛОХИНА ТА ЇЇ РОЗСАДА

«Еко-Карпати» - невеликий сімейний бізнес в місті Долина Івано-Франківської області. Ніяких понтів, ніякого лоску. Не про туризм, а про їжу. Правильний, біленький, ароматний козячий сир, «як в Швейцарії» не дорожче 300 гривень за кілограм.



Окрім сиру, сімейне підприємство вирощує лохину: солодку, красиву, 2 см в діаметрі. І не тільки.



Контакт для замовлення: http://eko-karpaty.all.biz/

4. РІЗНОМАНІТНЕ ВАРЕННЯ, ДУЖЕ СМАЧНА АНІСІВКА І БАРАНЯЧА ТУШОНКА З ФРУМУШИКИ

У величезному  агро-фермерському господарстві Бесарабії – Фрумушиці-Новій – все своє. І м’ясо, і ягоди, і навіть мед.




Наш топ-чарт фрумушицьких смаколиків:

  • Черешневе варення
  • Біле вино
  • Бараняча тушонка

 

Замовляти тут:  http://frumushika.com/ 

5. НАЙСМАЧНІШЕ «КРАФТОВЕ» ВИНО УКРАЇНИ

«Старий Підвал»  винороба Тетяни Гаврильченко в Берегово – і правда, найстаріший винний підвал України – йому понад 400 років і зберігся він у первозданному вигляді.

Фішка виноробного господарства в тому, що тут роблять лише сухі вина, які мають (у різні роки по-різному) природну солодкість сортів винограду.

Найсмачніші вина (на наш погляд): мюллер тургау (урожай 2012) і трамінер (будь-якого року). Є ще чача, як не дивно, і вона теж заслуговує на увагу.

Пані Таня проводить запаморочливі дегустації про любов до вина і культуру його правильного споживання.

Подзвонити, замовити:  050 904-72-66



6. НАЙБІЛЬШ ПРОДУМАНИЙ І ЯКІСНИЙ РЕСТОРАН ЗАКАРПАТТЯ

м. Мукачево, Закарпатська область


«Графський двір» і його власник Віктор Михайлов – два спеціалітети Закарпаття. Ми ніде не зустрічали такого підходу до їжі і продуктів, такого геніального гентоша (спеціаліста по м’ясних виробах, якщо спробувати перекласти).

Тут неможливо натрапити на несмачну їжу: кожний інгредієнт ретельно відібраний, перевірений і – найчастіше – вирощений саме тут, в «Графському дворі».





Незважаючи на те, що ресторан розташований в апріорі вигідному місці – біля підніжжя Замку Паланок в Мукачево, місце рекомендуємо не як туристичне, а як чесний ресторан «про їжу».

Найправильніший банош (без запаху тварин, як часто зустрічається в Закарпатті), найнеймовірніший бограч, найчарівніша подача.

А місцевий напій з бузини й пиво – варті окремої меси.


7. НАЙКРАЩА МОЛОЧНА ПРОДУКЦІЯ УКРАЇНИ (НА НАШУ СУБ’ЄКТИВНУ ДУМКУ)

с. Мухівці, Вінницька область


Вінницька ферма «Азорель», перша і – до минулого року – єдина ферма в Україні, якій було видано дозвіл на продаж сирого, не пастеризованого молока.

Кефіри, йогурти, сири, молоко і ще понад 30 найменувань продукції, що є зразком справжнього «Еко». І справжній халумі, який в Україні ми більше ніде не зустрічали.




У Києві продається в «Гудвайні» і «Космосі».

Можна замовити і для себе (від 300 гривен) – машина «Азорель» приїжджає в Київ двічі на тиждень. Ціни у них однакові – і гуртом, і вроздріб.

Телефон: 098 939 58 85

8. АВТЕНТИЧНІ НАЛИВКИ Й НАСТОЯНКИ

м.Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка, 1


Найбільшу їх різноманітність ми знайшли в тернопільському ресторані «Бункермуз».


Які завгодно – від чорничної до анісової. Продаються у склі – близько 170 гривень за пляшку 0,5.



Замовити можна там же, на місці, за адресою:  м.Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка, 1

9. ФЕРМА ЕЛІЗИ

Бельгієць Бернар Віллем створив в селі Дмитровичі Львівської області зразкову козячу ферму.  Ферму Елізи, названу на честь доньки Бернара.




Кротен, рікота, бюш, сігалон, твердий сир і багато іншого – лише з молока власного стада. А ще – паштети, хамон, знамениті варення  і ще багато чого можна знайти на фермі Елізи, включаючи дегустації для туристів.



Влітку 2016 тут буде навіть міні-готель, проте ми не дуже розуміємо, що тут можна робити більше кількох годин.

Але спробувати одні з найвидатніших українських сирів – точно варто.





Контакти: http://chevrette.com.ua/ 

10. КОНДИТЕРСЬКА «ШТЕФАНЬО»

Валентин Штефаньо з Ужгорода – такий же його беззаперечний елемент, як і, наприклад,  герб. Його фірмовий торт «Ужгород» неможливо не полюбити і соромно не привезти.

Крім дивовижно смачних шоколадних цукерок, обов’язково якось спробуйте його знамениті макаруни, льодяники у вигляді ужгородського герба і арахісове масло.




Ужгород, вулиця Капітульна. Маленька кондитерська на три столики. Але ви ніколи її не забудете.