• 54496
  • 54496

Увійти

За допомогою облікового запису
Забули пароль? Відновити

Реєстрація

Ви маєте акаунт на Findinukraine.com.ua?Авторизація

ТОП-3 алкогольні дегустації Карпат, куди вам обов'язково слід завітати :)

У кожному другому дворі Закарпаття роблять вино, вирощують форель або сушать гриби. Візьмемо, наприклад, село Середнє – там взагалі в кожному першому. Виноробних господарств – тисячі, дегустаційних залів – сотня, і дуже часто вміст келиха видається нам смачним просто тому, що навколо – гори, озеро, дерев'яні гойдалки й неймовірно масштабна природа.

З сотень дегустаційних залів країни ми бережно обрали ТОП-3, куди вам не лише захочеться повернутися самим, але завітати з друзями. Ще й додому замовити.

Отже, поїхали:)

Виноробня Карла Шоша, Кідьош.

Червоне, біле, сухе, напівсолодке вина, а також копчене сало неймовірної смакоти – все це винороб у шостому поколінні – Карл Шош. 


Вино – дуже смачне, двір – майже музей, а про сомельє Віктора на Закарпатті ходять легенди: він розповідає про вино так, що ти полюбиш його, навіть якщо ніколи не любив. В цілому, це одна з найбільш пізнавальних і професійних дегустацій, на яких мені довелося побувати. 

Забрати з собою потрібно: "Крижану троянду", "Іршай". 

Дегустація на людину – 100 гривень, вино – від 40 грн. 

«Старий підвал» Тетяни Гаврильченко, Берегово.

Це найстаріший винний підвал Закарпаття, що зберігся в первозданному вигляді. Підвалу понад 400 років. 


Спеціалізація виноробного господарства – сухі вина. В залежності від року врожаю, вони бувають натурально-солодкі, без додавання цукру. 


Трамінер, мерло, мюллер тургау – прекрасні, а особливо прекрасна господиня підвалу – прекрасна Тетяна. 


Знає про вино все, розповідає, як співає. 

Бонус: неможливо чарівний виноградний сік і граппа (!). Можна купити і забрати з собою. 

Дегустація – безкоштовно, вино – від 70 гривень пляшка 0,7.

«Кельтський двір» Юрія Клованича, Мукачево.

Дивовижна випадковість трапилася з істориком і журналістом Юрієм Клованичем у вигляді придбаної ділянки біля підніжжя гори Ловачка: на ділянці виявився підвал, виритий полоненими турками 500 років тому.


Зусиллями ентузіаста зараз на місці колишнього кельтського поселення – агроетносадиба "Кельтський двір", де за старовинними кельтським рецептами роблять не лише віскі, ель і наливки, але і сир, хліб, консервацію. 


Дегустація – цікавезна, від 100 гривень з людини, 0,7 мл будь-якого напою – 100 гривень.

Теги